
تعریف نابهنجاری های جنسی:
بطور کلی نابهنجاری جنسی در زنان یعنی زمانی که در مراحل ۴ گانهی پاسخ جنسی (میل، تحریک، ارگاسم و فرونشینی) تداخل و یا مشکلی ایجاد شود و یا در حین دخول یا مقاربت درد ایجاد شود.
نکاتی پیرامون نابهنجاریهای جنسی زنان:
- هر ۴ مرحلهی پاسخ جنسی که در مقالات قبل آن را توضیح دادیم، دارای مکانیزمهای متفاوتی است، بنابراین مشکلات جنسی با اختلالات جنسی می تواند در هر کدام از این مراحل و یا ترکیبی از آنها اتفاف بیفتد.
- در نابهنجاری های جنسی زنان، تمرکز فرد بجای بودن بر روی احساس ناشی از لذت بر روی افکاری که در یک مرحلهی پاسخ جنسی و یا در همهی مراحل پاسخ جنسی وجود دارد متمرکز است. مثلا فرد بر روی افکاری منفی که پیرامون خود، همسر، بدن خود، بدن همسر و… می باشد متمرکز است و وقتی فرد دچار اختلال بشود می تواند منجر به پریشانی و یا مشکلات بین فردی برای فرد بشود(فرد دچار افسردگی، اضطراب، احساس گناه و … بشود) .
- رابطهی جنسی در زنان روح و جسم و ذهن آنها را درگیر می کند و بخاطر این عامل، مراحل مختلف پاسخ جنسی انان، براحتی تحت تاثیر عوامل مختلف قرار می گیرد.
- نابهنجاری های جنسی بگونهای فاحش و شگفت انگیز کیفیت زندگی زنان و حتی دیدگاه آنان را نسبت به خودشان و ارتباطات میان فردیشان را تحت تاثیر قرار می دهد و از نظر جسمی برای زنان مشوش کنند، از نظر عاطفی برایشان پریشان کننده و از نظر اجتماعی تباه کننده هستند. همچنین می تواند همراه با پریشانی یا بدون پریشانی باشد که پریشانی در زنان جوانتر بیشتر می باشد.
این مسئله علاوه بر اینکه برای زنان مشکل می آفریند و به مزاج و تندرستی آنان صدمات زیادی را وارد می کند، بلکه لطمه بزرگی را به ارتباط زناشویی انان و خانواده انها وارد می کند.
طبق پژوهش هایی که در سراسر دنیا انجام شده نشان داده شده که جدایی و طلاق زوجین به علت عدم توافق زوجین بر سر مسائل جنسی می باشد. اینکه زوجین نمی توانند نیازهای یکدیگر را پاسخگو باشند و از طرفی ازدواج هایی انجام شده که زوجین از نظر جنسی هیچگونه تناسبی با یکدیگر ندارند، بنابراین موقعی که یکی از زوجین نیاز تمایل جنسی را در خود احساس می کند و درصدد رفع نیاز خود با همسرش می باشد، همسر او بخاطر عدم تمایل به رابطه جنسی نمی تواند نیاز همسر خود را پاسخگو باشد. بنابراین به مشکل می خورند که این مشکل یا به شکل طلاق خود را نشان می دهد یا به شکل خیانت در روابط که طرف ناراضی درصدد رفع نیازهای جنسی خود در خارج از خانواده می باشد که این رفع نیاز به نوبهی خود منجر به ایجاد مشکلاتی جدید در خانواده می شود.
فرشته همایونی
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
دیدگاهها (0)