اختلالات جنسی در زنان
آیا شما با اختلالات جنسی زنان آشنا هستید؟ آیا شما تا بحال در روابط جنسی خود دچار مشکل شده اید؟ آیا از روابط جنسی خود راضی هستید؟ آیا برای رفع مشکلات جنسی خود به روانشناس مراجعه کرده اید؟ در این مقاله ما می خواهیم در مورد انواع مشکلات جنسی که در طول رابطه جنسی به آنها برمیخورید را توضیح دهیم. بطور کلی رابطه ی جنسی دارای 4 مرحله می باشد، یعنی از وقتی که فرد میل به رابطه پیدا می کند تا زمانیکه ارضا شده و رابطه تمام میشود. مراحل رابطه جنسی عبارتند از:
- میل جنسی
واژهی میل دال بر مولفههای عاطفی و شناختی جنبههای اشتها اور رفتارهای جنسی است. ازین رو میل بیانگر افکار یا خیالپردازیهایی دربارهی ارتباط جنسی یا انگیزه های درگیر در فعالیت جنسی است که معمولا پاسخهای انگیختگی را بوجود می آورند. مرحلهی میل را شامل تخیلات دربارهی فعالیت جنسی و میل به فعالیت جنسی میدانند. مرحله میل ممکن است توسط محرکهای مختلفی برانگیخته شود. این محرکها ممکن است بیرونی( بینایی، شنوایی، چشایی یا بویایی باشند) مانند دیدن شریک جنسی و یا ممکن است درونی و پیامد رویدادهای شناختی باشند مانند فکر کردن در مورد محرکهای ویژهای که به نوبهی خود، افکار یا خیالپردازی ها و یا احساسات ذهنی میل جنسی را بوجود میآورند.
-
مرحلهی برانگیختگی یا تحریک:
انگیختگی مستلزم تغییراتی برای نعوظ آلت، لیز شدگی مهبل و امادگی جهت پاسخ ارگاسمی است. این مرحله در نتیجهی تحریک روانشناختی ( تخیل یا وجود شئی محبوب) یا تحریک فیزیولوژیکی ( نوازش یا بوسه) یا ترکیبی از هر دو ظاهر میشود. این مرحله احساس ذهنی از لذت جنسی و تغییرات فیزیولوژیک همراه با آن را شامل میشود. تغییرات عمده در جنس مذکر عبارتند از: تورم و نعوظ آلت تناسلی و تغییرات عمده در زنان عبارتند از: پرخونی رگ در لگن، لیز شدن و انبساط مهبلی و تورم اعضاء تناسلی خارجی. تهییج جنسی در زنان باعث افزایش جریان خون واژن و احتقان عدوقی میشود. علاوه بر ایجاد تنش جنسی، افزایش ضربان قلب، تتفس سریع، افزایش فشار خون، احساس گرمای عمومی، پرخونی پستانها، انقباض عمومی عضلات بدن، دانههای ماکولوپاپولار قرمز رنگ روی پستانها از تظاهرات این فاز است. در این مرحله کلیتوریس و لبهای کوچک و بزرگ متورم شده، طول واژن بیشتر شده و رحم خود را به سمت بخش خارجی و بالای لگن میکشد. مرحله تهییج در مردان نیز شامل ترکیبی از اتساع شریانی آلت، افزایش جریان خون و انقباض جریانات وریدی است. این فرایندها موجب تراکم خونی در جسم غاری میشود که به نعوظ آلت مردانه و انقباض حشفه منجر میگردد. فرایند کلی برانگیختگی نیز با سفتی کیسهی بیضه، بالا رفتن بیضهها در کیسه بیضه، برجسته شدن نوک پستان و واکنش عمومی بدن نظیر بالا رفتن تنش عضلانی، فشار خون، ضربان قلب و میزان تنفس همراه میباشد.
-
مرحله ارگاسم( اوج لذت جنسی)
این مرحله مشتمل بر اوج لذت جنسی رسیدن همراه با آزاد شدن تنش جنسی و انقباض موزون ماهیچههای آلت تناسلی و ارگانهای تولید مثل است. احساس ذهنی غیرقابل جلوگیری بودن انزال، آغاز ارگاسم در مرد است و در پی ان خروج منی رخ میدهد. ارگاسم مرد با ۴ یا ۵ اسپاسم نورون پروستات، کیسههای منی، مجرای ترشحی بیضهها و پیشابراه همراه است. در زن ارگاسم با ۳ تا ۱۵ انقباض غیر ارادی در ثلث تحتانی مهبل و انقباضهای قوی و مستمر رحم از عمق به طرف گردن رحم مشخص میشود و در هر ۲ جنس انقباض اسفنکتر داخلی و خارجی پدید میاید. ارگاسم ۳ تا۲۵ ثانیه طول میکشد و همراه با تیرگی خفیف هوشیاری است.
-
فرونشینی
این مرحله عبارتست از احساس شل شدن عضلانی و آرامش کلی. در خلال این مرحله مردها نسبت به نعوظ و ارگاسم بعدی برای مدت زمان متغیری از نظر فیزیولوژیکی مقاومند. برعکس زنان ممکن است نسبت به تحریک اضافی تقریبا بلافاصله قادر به پاسخگویی باشند. گرچه دورهی فرونشینی در زنان کوتاهتر از مردان است ولیکن طول این دوره در افراد مختلف برحسب فرد و سن او متفاوت است. اگر ارگاسم روی ندهد ممکن است ۲ تا۶ ساعت طول کشیده و با تحریک پذیری و ناراحتی همراه گردد ولیکن فرونشینی از طریق ارگاسم با احساس ذهنی خوشی، ارمیدگی کلی و تمدد ماهیچه ای مشخص است. پس از ارگاسم، مرد یک دورهی ناگدازی دارد که ممکن است چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد. در این دوره مرد قدرت ارگاسم دیگری ندارد. در زنها دورهی ناگدازی وجود ندارد و یک زن میتواند ارگاسمهای متوالی و متعدد داشته باشد. در طی هر کدام از این مراحل، اختلالاتی در طول رابطهی جنسی بوجود میآید که در ادامهی مطالب انها رو شرح میدهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و افزایش دانش جنسی می توانید آموزش مهارت های جنسی زناشویی را از سایت فوت و فن تهیه کنید. حال اگر در یکی از این مراحل مشکل و اختلالی ایجاد شود هر فرد می تواند اختلال خاصی را تجربه کند که ما در این مقاله به اختلالت جنسی در مردان اشاره خواهیم کرد.
اختلال جنسی در زنان
انواع اختلالات جنسی زنان
- اختلال سردمزاجی زنان (میل جنسی کمکار یا پایین)
- اختلال در برانگیختگی یا تحریک شدن در زنان
- اختلال ارگاسم در زنان
- بیزاری جنسی
- هراس جنسی
- واژینیسم
- مقاربت دردناک
- ازدواج به وصال نرسیده
حال به شرح تمام اختلالت جنسی در زنان می پردازیم:
اختلال سردمزاجی زنان (میل جنسی کمکار یا پایین)
- بطور کلی میل جنسی کم کار یا پایین یعنی: نبود یا کمبود (فقدان) خیالپردازی جنسی و نداشتن هیچ میلی نسبت به رابطهی جنسی.
- میل جنسی پایین علت اصلی سایر اختلالات جنسی است که حداقل نیمی از مشکلاتِ جنسی بوسیلهی میل جنسی پایین ایجاد می شوند. اغلب اوقات اگر میل جنسی پایین باشد، احتمالا برانگیختگی (تحریک) هم ایجاد نمی شود و بدون میل و برانگیختگیِ جنسی، ارتباط جنسی غیرممکن بنظر می رسد.
- زنانی که سردمزاج هستند دچار یکی از انواع اختلالات جنسی زنان هستند و غالبا اقدامی برای شروع فعالیت جنسی ندارند و اگر نشانه ای از داشتن میل به رابطه ی جنسی از سوی همسر خود احساس کنند با اکراه آنرا قبول می کنند. بطور کلی این زنان دارای تجربه های جنسی بسیار کمی هستند، اما در بعضی موارد بخاطر اینکه میل صمیمی شدن با همسر خود را دارند یا در اثر اجبار، به نیازهای جنسی همسرشان پاسخ می دهند.
- نبود میل جنسی ممکن است باعث کم شدن تعداد دفعات همبستری، عدم احساس جذابیت در همسر ( اینکه شوهر احساس کند برای زنش جذابیت ندارد که تمایل به رابطه ی جنسی با او را ندارد) یا داشتن شکایت بخاطر نبود میل جنسی ظاهر شود.
- برخی از پژوهشگران معتقدند برای اینکه میل جنسی کم کار را بسنجیم، بهتر است بجای اینکه تعداد دفعات رابطهی جنسی فرد با همسرش را موردِ بررسی قرار دهیم، باید میزانِ دفعات تمایل و تفکر جنسی فرد را مورد بررسی قرار دهیم، چون بسیاری از افراد، بدون اینکه علاقه و میلی به برقراری رابطهی جنسی داشته باشند به انجام رابطهی جنسی می پردازند.
- اختلالات جنسی زنان باعث پریشانی و مشکلات بین فردی می شود.
- میل جنسی پایین، بیشتر با مشکلات انگیختگی (تحریک) یا مشکل اوج لذت جنسی (ارگاسم) همراه است.
- میل جنسی کم کار می تواند ۲ حالت داشته باشد: الف: ممکن است مشکل از ابتدا وجود داشته باشد ( فرد از ابتدا دچار کم میلی بوده باشد). ب: نتیجهی پریشانی ناشی از اختلال در برانگیختگی یا اوج لذت جنسی باشد (یعنی اینکه ممکن است فردی پر میل باشد اما چون در مرحلهی ۲ و ۳ رابطهی جنسی به مشکل بخورد و آن مشکل حل نشود فرد دچار کم میلی شود).
- افراد از نظر تاثیری که میل جنسی پایین بر مراحل بعدی پاسخ جنسی شان می گذارد، متفاوت می باشند و در اکثر موارد، نبود میل، به کاهش تعامل جنسی منجر می شود و در نتیجه تحریک و ارگاسم به ندرت تجربه خواهد شد.
- پژوهش ها نشان داده است که میل جنسی پایین، غالبا به ناسازگاری زناشویی، نارضایتی زناشویی و مقدار متوسطی از اضطراب و افسردگی همراه است.
- سن شروع اختلال میل جنسی کم کار همزمان با بلوغ جنسی است.
- اختلال میل جنسی کم کار بویژه در زمان های پراسترس زندگی فرد خود را نشان می دهد و همزمان با از بین رفتن کامل این مشکلات نیز بهبود می یابد.
- از دست دادن میل جنسی بسته به عوامل روانی، اجتماعی و ارتباطی ممکن است پیوسته یا دوره ای باشد. در برخی از افراد زمانیکه میل جنسی دورهای کم می شود که مشکلات مربوط به نبود صمیمیت و یا وفاداری از جانب همسر وجود داشته باشد که منجر می شود که میل جنسی در طرف مقابل کم شود.
نکته
هر فردی ممکن است در دورهای از زندگی خویش بخاطر مجموعهای از رخدادهای ناخوشایند دچار کم میلی جنسی شود، اما زمانیکه فرد بخاطر مشکلات جسمانی، مصرف دارو و مواد مخدر و یا شرایط بد محیطی با نبود علاقه ی جنسی مواجه می شود، به این عدم علاقه و میل جنسی اختلال میل جنسی کم کار گفته نمی شود (چون بخاطر یک سری از مسائل و مشکلات بوجود آمده است و کل عمر فرد را پوشش نمی دهد).
اختلال عملکرد جنسی زنان
اختلال در برانگیختگی یا تحریک شدن در زنان
- زنانی که دچار این اختلال هستند دارای میل جنسی هستند، دلشان رابطهی جنسی می خواهد، وارد رابطه هم میشوند اما علائم برانگیختگی یا تحریک را ندارند. علائمی مانند تورم کلیتوریس، گرم شدن الت تناسلی، لیزشدن واژن، افزایش ضربان قلب، سریع نفس کشیدن، افزایش فشار خون، احساس گرمای عمومی در بدن، پرخونی پستان ها، بزرگ شدن لبیای بزرگ و کوچک را ندارند یا نصفه نیمه دارند.
- اگر علت این اختلال فیزیولوژیک باشد و بواسطهی آسیب های نخاعی یا دردهای خاص ایجاد شده باشد با ژلهای لیز کننده قابل درمان می باشد.
- خشک شدن واژن و عدم لیزشدگی با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
- در بیشتر این موارد این اختلال بخاطر عدم تحریک از سوی همسران بوجود می آید.
- اگر تحریک ناکافی باشد رابطه جنسی را دردناک و یا غیرممکن میکند.
- وقتی تحریک بخوبی انجام شود در اکثر زنان ترشحات واژنی بشدت افزایش می یابد.
- کاهش لیزشدگی واژن یکی از رایجترین شکایت های زنان در دوران پس از یائسگی می باشد
اختلال ارگاسم در زنان
وحود هر یک از نشانه های زیر که تقریبا در 75% تا 100% فرصت های فعالیت جنسی تجربه می شود. نشانه ها عبارتند از :
- تاخیر محسوس در ارگاسم
- نادر بودن محسوس ارگاسم
- فقدان ارگاسم
- کاهش محسوس شدت احساسات ارگاسمی
اینکه زنان در رابطهی جنسی با تاخیر ارگاسم می شوند یا بطور کامل ارگاسم ندارند یا ارگاسم عودکننده دارند (یک مدت ارگاسم دارند یک مدت ندارند). فردی که اختلال ارگاسمیک دارد، میل دارد، تحریک می شود اما به ارگاسم نمی رسد. نه ارگاسم بیرونی دارد و نه ارگاسم درونی.
نکته
این نشانه ها باید 6 ماه تداوم داشته باشند.
بیزاری جنسی
یعنی نفرت و انزجار از هرگونه تماس جنسی با همسر تا رابطهی جنسی. یعنی فرد از هر نوع تماس جنسی با همسرش بیزار است و علاقه ای به رابطه ی جنسی ندارد که بیزاری جنسی یکی دیگر از اختلالات جنسی زنان است.
هراس جنسی
بیزاری و نفرت وجود ندارد اما از رابطه جنسی می ترسد. یک نفر ممکن است از آلت تناسلی مردانه بترسد اما یک نفر از دخول بترسد.
واژینیسم
یعنی اتقباض و سفت شدن عضلات واژن که مانع از دخول الت جنسی مردانه به واژن زن می شود. فردی که واژینیسم دارد یک گرفتگی شدید عضلات دارد که نمی تواند دخول را تجربه کند.
مقاربت دردناک
در مقاربت دردناک دخول انجام می شود ولی درد وجود دارد. گاهی اوقات مقاربت دردناک باعث واژینیسم می شود. یعنی اولین سکس فرد همراه با درد بسیار است که منجر به واژینیسم می شود.
ازدواج به وصال نرسیده
زمانی که یک زوج ازدواج کرده است اما هنوز وصال انجام نشده است و خانم باکره است. ۹۰% مواقع مشکل از زن است که ترس از دخول دارد.
بحث و نتیجه گیری
نکته ی قابل توجه این است که تمام اختلالات جنسی زنان که در این مقاله شرح دادیم قابل درمان می باشد. فقط کافیست که فرد بداند چه اختلالی دارد و روش های درمان اختلال خود را بداند. حال برای صرفه جویی در وقت خود و پرداخت هزینه های اضافی می توانید از پکیج درمان های جنسی استفاده کنید تا به راحتی بتوانید مشکلات جنسی خود را حل کرده و به یک رابطه جنسی رضایت بخش دست یابید.
دیدگاهها (0)